Tips pentru un interviu- cum iti asiguri succesul cu limbajul nonverbal

In momentul in care te prezinti pentru prima data intr-o incapere prima impresie conteaza. Si mai ales cand este vorba de un cadru oficial conteaza mai mult decat crezi sa te prezinti impecabil. De asta poate depinde un job ulterior, un contract, influente viitoare. Dar, pe cat de mult  ne-am dori sa ne prezentam intr-un anumit fel emotiile isi fac loc, o unghie se rupe, uitam de accesorii si una peste alta imaginea noastra va avea de suferit.

Limbajul nonverbal este mai important decat credeai. Si pentru ca data viitoare sa ai un punct in plus din acest punct de vedere iata cateva sfaturi utile:

  • Pimul pas este intrarea intr-o incapere. Trebuie sa exprimi siguranta asta insemnand sa mergi drept, cu privirea in fata, cu umerii trasi in spate si fara sa iti tarasti la propriu picioarele.
  • Faci cunostinta cu cineva. O strangere de mana ferma indica aceeasi siguranta in tine, o persoana pe care te poti baza. Si mai cu seama conteaza sa faci tu primul pas cand vine vorba de strangerea de mana.
  • Important este sa stabilesti un contact vizual, pentru a urmari la randul tau care sunt reactiile si limbajul nonverbal al celui din fata ta. Arata interes si te mentii in discutie acolo unde trebuie de altfel.
  • Zambeste insa zambeste sincer. Nu te forta sa fii altceva decat ceea ce esti si mai cu seama nu forta zambetul cand asta ar trada nesiguranta si un statut de inferioritate.
  • Nu gesticula sau nu exagera in asta.

Tine minte ca nu trebuie sa te prezinti in varianta pe care ti-ai dori sa fii. Astfel ca uneori te vei stradui prea mult, cu un discurs bine invatat insa nici asta nu ajuta. Si mai cu seama cand dai peste persoane cu experienta de viata limbajul nonverbal va fi inca de la bun inceput un semnal despre ce tip de persoana esti.

1 thought on “Tips pentru un interviu- cum iti asiguri succesul cu limbajul nonverbal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *