Tipuri de cafea pe care sa nu le ratezi

Fiecare cu traditia lui am putea spune si cand vine vorba de cafea vei fi surprins sa descoperi ca in functie de maniera inc are se prepara gustul se schimba si el. Nu rata sa savurezi din multitudinea de tipuri de cafele. Daca italienii sunt cei care pun accent pe calitate si nu pe cantitate expresso lor poate fi un prim pas. Iata cateva tipuri de cafea pe care sa le incerci:

  1. Kaapi este cafeaua indiana care se serveste cu lapte ci su cicoare. O cafea intensa, cafeaua filtrata din India surprinde intr-o explozie de gusturi.
  2. In Turcia vei servi cafeaua facuta la ibric, la cezve. Din boabe proaspete, o astfel de cafea se serveste de fiecare data fierbinte, insa nu inainte de a lasa zatul sa se astearna la fund.
  3. Cafeaua in Mexic este si ea aparte. Astfel aici o vei savura cu un pic de scortisoara ce ii da o aroma aparte, cafea care in stil traditional se pregateste in oala de lut.
  4. In Spania cortado este de incercat. Ai putea sa o compari cu acel machiatto pe care il au italienii, cafeaua cu lapte. Insa desigur este cu o aroma aparte, unica.
  5. Malaezia are o alta traditie. Aici cafeaua se consuma la extremitatea de intensitate sau dulce. De cele mai multe ori se adauga si lapte condensat.
  6. Austria te delecteaza cu o cafea combinata si asta pentru ca se face din doua shot-uri de expresso cu lapte la care se adauga si spuma de lapte.
  7. In China cafeaua este o combinatie dintre cafea si…ceai negru cu lapte. Cu 3 parti de cafea si alte 7 de ceai negru cu lapte, o cafea tare si savuroasa.

Cafeaua nu este numai cea care te trezeste si iti face dimineata mai buna. Varietatea de gusturi este de incercat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *