Top lucruri despre tine pe care nu le stiai

Curiozitatile pe care le avem despre corpul uman sunt fara doar si poate normale si cu fiecare lucru nou pe care il afli ti se demonstreaza inca o data cat de complex este organismul uman. Intr-o nota comparativa te vor surprinde in adevaratul sens al cuvantului:

  • Vasele sanguine spre exemplu sunt atat de lungi incat ar putea sa inconjoare pamantul, de doua ori. Asta pentru intreg organismul, toate vasele de sange ce iriga corpul.
  • Acidul stomacal este atat de puternic incat ar putea sa dizolve si o lama de ras. In plus o data la doua saptamani acest acid se formeaza din nou. In lipsa acestui proces stomacul s-ar consuma singur.
  • Mirosul este unic pentru fiecare persoana in parte. Doar in cazul gemenilor este o poveste de similaritate ca mai in toate aspectele ce ii caracterizeaza.
  • Corneea nu este ca mai toate partile din corp pentru ca iti ia oxigenul direct din aer. Este singura parte ce nu are vascularizare.
  • Dintii cresc la cateva luni dupa nastere. Asta credem insa adevarul este ca dintii se formeaza deja in timpul dezvoltarii in viata intrauterina. Cu alte cuvinte ne nastem cu dinti insa nu la vedere.
  • Corpul uman nu este atat de fragil pe cat se pare. Asta pentru ca am puteam trai si fara anumite organe. Putem trai si fara splina, fara un rinichi, fara o parte din ficat chiar daca inseamna 75% din el, chiar si fara un plaman.
  • Creierul uman este alcatuit, printre altele, de o cantitate mare de apa. Mai exact 80% din creier este alcatuit din apa. Asta ne explica de ce apar durerile de cap cand suntem deshidratati.

Clipim diferit asta pentru ca femeile clipesc de doua ori mai repede si cand vine vorba de sughit barbatii au o mai mare frecventa a acestui fenomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *