Topul celor mai scumpe videoclipuri

De-a lungul timpului am tot avut exemple de videoclipuri bune, inspirate sau nu dar care au costat atat de mult incat la un moment dat s-a mizat pe ideea ca bugetul fara limite ar trebui sa fie cheia succesului. Printre artistii care au avut parte de videoclipuri scumpe se numara desigur mari nume ca Michael Jackson sau Madonna.

Topul celor mai scumpe videoclipuri din industria muzicala arata cam asa:

  1. Guns N’ Roses cu piesa “Estranged” ce a aparut in 1993 a avut un buget de 4 milioane de dolari. Pentru ca este o piesa dramatica s-a mizat pe ideea de a accentua acest aspect. De la avioane si elicopterul Pazei de Coasta s-a folosit o echipa de salvare, un tanc petrolier, o intreaga nebunie care a costat destul de mult. Merita? Fanii cred ca este unul din cele mai bune videoclipuri, desigur pentru vremea sa. Pe aceeasi treapta ca si buget este si Michael Jackson cu videoclipul piesei “Black or White” care a aparut chiar mai repede, in 1991. Efectele speciale sunt cele care au contat si costat atat de mult insa ceea ce a adus si un succes ulterior.
  2. “Bedtime Story”, piesa Madonnei a avut un videoclip in ’95 realizat cu un buget de 5 milioane de dolari. Regizat de Mark Romanek acest videoclip este aparent simplu insa pentru o diva nimic nu este de ajuns. Efecte speciale si un decor ce in total au dus la nevoia de 5 milioane pentru a se finaliza. Si daca vorbim de Madonna bugetul pentru videoclipurile sale este din ce in ce mai mare. De la 5 la peste 6 milioane de dolari melodii precum “Die another day” sau “Express Yourself” sunt cele care au ramas in istorie ca fiind cele mai scumpe videoclipuri.
  3. Anul trecut videoclipul lui Britney pentru “Work B” a atins cota de 6,5 milioane de dolari. Costumatii speciale si un adorabil Lamborghini alb sunt elemente ce au adus nevoia de costuri mai ridicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *