Tot ce trebuie sa stii despre construirea unei case de la zero

In ultima perioada tot mai multi romani isi doresc sa faca trecerea de la apartamente catre propria lor casa. Motivele ar fi numeroase, in primul rand fiind spatiul, intimitatea si linistea. Ei bine, daca esti in aceeasi situatie sunt convins ca te-ai intrebat cel putin o data cam ce implica constructia casei.
Sa vedem ce ar trebui sa stii inainte de a face aceasta alegere. Nu uita ca este vorba despre o investitie de zeci de mii de euro, deci nu trebui sa fii pripit.
Terenul
Primul pas este cel de alegere a unui teren pe care sa aiba loc construirea spatiului respectiv. Ai deja unul? Atunci scapi de o grija, insa daca trebuie sa-l achizitionezi urmareste cu atentie calitatea acestuia, accesul si daca vei beneficia de utilitati in apropiere.
De asemenea, daca iti doresti unul mai ieftin, ai un mijloc de transport si nu ai copii care trebuie sa mearga la scoala, iti recomand sa cumperi un teren cu mult in afara orasului. Vei economisi o suma importanta de bani.
Din ce material sa fie casa?
Sa fie caramida? Sa fie lemn? Depinde doar de tine acest lucru, fiecare dintre aceste variante avand anumite avantaje si dezavantaje. In general, noua generatie se indreapta mai mult catre casele din lemn fiind considerate mai sanatoase, mai ecologice si mai usor de realizat.
Indiferent de alegerea pe care o faci, asigura-te ca te-ai documentat suficient, ca ai pus in balanta fiecare varianta si atunci sigur te vei bucura de o casa pe care o poti numi camin.
Realizarea proiectului
Fiindca nu e suficient sa ai o idee, acesta trebuie adaptata realitatilor tehnice, astfel incat casa ta trebuie sa se execute in baza unui proiect realizat de catre un arhitect. In functie de complexitate vei avea si costuri diferite, iar de cele mai multe ori la acestea se aduna si studiile efectuate pe teren, respectiv taxele sau autorizatii.
Alege o firma de constructie
Dupa ce ai pe mana proiectul nu mai ramane decat sa treci la partea practica. Din pacate, multe persoane se incumeta sa ridice casa in regie proprie, cu toate ca nu au cunostintele necesare. Mai mult decat atat, trebuie sa ai si timp, rabdare si efort urias pentru a o face astfel. Cand tragi linie nu prea merita, deci alege varianta unei firme de constructii.
Ce costuri vei mai avea?
A fost ridicata casa? Afla ca abia de acum incep marile cheltuieli! Cumpara tamplarie si usi de cea mai buna calitate, atat pentru confortul termic, dar si cel fonic. Trebuie sa te bransezi la electricitate, precum si la reteaua de gaz, apa si canalizare. In situatia in care acestea nu sunt in apropiere vei avea de suportat costuri uriase.
Mai apoi, trebuie sa iti aloci resursele catre partea de finisaje a interiorului. Aici trebuie sa cumperi si sa montezi faianta, gresie, parchet si diversele instalatii. Iti recomand cu aceasta ocazie sa te indrepti catre incalzirea in pardoseala si un termostat inteligent. Vei gasi o varianta de cea mai buna calitate daca alegi profesionistii de la Salus Controls – renumiti in acest domeniu.
Ce ar mai trebui sa adaugam la toate acestea? Evident ca ai nevoie de un gard care sa-ti asigure protectie si siguranta, iar pentru confortul tau si eleganta nu uita ca ai costuri ridicat cu mobilarea tuturor spatiilor.
Sunt foarte multe costuri pe care trebuie sa le iei in calcul inainte de a te porni sa ridici o casa. Nimeni nu isi doreste sa inceapa o astfel de investitie si sa realizeze mai apoi ca nu are bani suficienti pentru a o duce la capat. Cu siguranta nici tu, asa ca tine cont de toate aceste sfaturi si alege inteligent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *