Traditii locale, trenduri internationale

Geanta de rafie nu lipseste din dulapul unui taran veritabil. Este practica, incapatoare si pur si simplu a adus o intreaga moda in lumea celor de la tara. Probabil rezistenta sa fata de alte tipuri de sacose a fost cea care a adus un plus de apreciere. Fara doar si poate orice taran care se respecta a avut la un moment dat o geanta de rafie de un albastru frumos sau de un rosu atragator.

Indragitul brand Louis Vuitton a scos pe piata o linie de astfel de sacose. Ai putea jura ca sunt ca cele ale taranilor nostri cand seamana atat de bine. Desigur ca diferenta este de calitate si pret. O astfel de sacosa de rafie costa pentru faimosul nume L. V. in jur de 2000-3000 de dolari pe cand banala sacosa pentru romani este de ordinul zecilor de lei. Cu o forma de geanta eleganta si putin supradimensionata gentile de rafie Lous Vuitton au acea sigla a firmei in partea de jos, un stil ca de stampila ce devine si el parte de design fara doar si poate.

Nu este asta o demonstratie ca nu stim sa apreciem ceea ce avem? Turismul a fost pana nu demult acea categorie care demonstra ca nu stim sa ne exploatam frumusetile naturii. Multi spun ca strainii daca ar avea cel putin o treime din ceea ce avem noi ar face turismul sa fie in floare si ar acapara atentia tuturor. La fel ca si in lumea modei este aproape hilar cum o banala geanta de rafie devine un trend peste ocean. Poate ca si prezenta romanilor in strainatate a starnit un interes pentru ceea ce inseamna aceste genti.

Pentru noi un fleac pentru altii o moda curata pana la urma piata din Romania nu este una propice pentru a exploata astfel de lucruri cu astfel de preturi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *