Trebuie sa faci sport

De fiecare data cand ai adunat ceva kilograme in plus te-ai gandit ca trebuie sa te pui la treaba. De multe ori ai ramas numai cu a spune insa in realitate sportul este necesar pentru fiecare in parte. Daca in randul copiilor dezvoltarea este mai armonioasa in randul adultilor se necesita intretinere corporala.

Nu trebuie sa exagerezi si sa crezi ca a face sport este a doua ta meserie in lume, sa ai un trup de zeu. Cel putin pentru starea ta de spirit si pentru santatea ta gandeste-te cat de mult te ajuta. Si in acest sens poate ca ai avea nevoie de motive in plus sa faci asta:

  1. Fii mai productiv. Din toate organele tale creierul are nevoie de 25% din cantitatea de oxigen numai pentru el. Este si important sa tii cont de asta de vreme ce asta inseamna sa poti munci si gandi mai bine. Concret chiar asta se intampla caci printr-un flux mai mare de sange si oxigenul va fi mai mult astfel ca exista contextul perfect sa retii mai bine, sa memorezi, sa muncesti.
  2. Te simti mai bine. Intregul tau corp este avantajat de exercitiile fizice. Te simti mai bine, mai puternic si asta la propriu cand ai o mai mare rezistenta decat cei care nu fac sport.
  3. Ai un ritm mai bun. Inima functioneaza la cote bune, circulatia este si ea buna si nu in cele din urma ai un sistem imunitar bun. Asta se intampla datorita faptului ca iti cresti rezistenta din toate punctele de vedere- chiar si oasele sunt mai rezistente ca si efect dupa efectuarea exercitiilor fizice.

Multi se regasesc in aceste situatii insa nu isi dau seama. Si cel putin daca aplicam regula de mers pe jos pentru a avea piciorul frumos 15 minute pe zi ca un minim sunt suficiente. Ai face acest efort?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *