Trucuri eficiente de marketing

De cate ori ai ajuns sa cumperi fara sa ai nevoie de un anumit lucru ti-ai dat seama in cele din urma ca totul tine si de o strategie de marketing. Magazinele incearca pe toate planurile sa isi aduca un flux de clienti care sa sustina piata de consum. Poate ca nu ti-ai dat seama pana acum insa cateva trucuri sunt eficiente in marketing .

  • Dimensiunea cosurilor de cumparaturi. Pentru a facilita modul in care gestionezi puterea fizica pana la urma de a face provizii magazinele pun la dispozitie cosuri de cumparaturi. Dimensiunea acestora a crescut astfel ca vanzarile au crescut cu cel putin 19%.
  • Muzica de fundal. Ambientul conteaza si el pentru ca acolo unde te simti bine vei poposi mai mult. Si desigur vanzarile vor creste.
  • Extra apa. Multe din legumele si fructele pe care le vezi pe rafturile magazinelor sunt stropite cu apa. Nu numai pentru a rezista mai mult insa si pentru a fi imbietoare in aspect. Doar ca apa in exces va cantari un produs mai mult decat in mod normal.
  • Spiritul de turma. In subconstient ne dorim asta pentru ca acolo unde este multa lume este clar ca ceva este atat de multumitor incat iti vei dori si tu sa ai parte. Si te alaturi unui grup indiferent daca asta inseamna sa te imbulzesti pentru cateva cumparaturi.
  • Mirosul. Magazinele mizeaza si pe un miros aparte, placut, care sa te faca sa te simti bine, sa alegi sa faci cumparaturi mai des in acel loc si sa nu te grabesti, evident cheltuind mai multi bani. Si un magazin cu produse alimentare are clar intentia de a scoate in evidenta cele mai apetisante mirosuri, de la painea calda si pana la puiul la rotisor.

Nu in ultimul rand magazinele fac tot felul de promotii. Vei gasi reduceri sau al doilea produs de acelasi fel la jumatate de pret care de fiecare da roade.

1 thought on “Trucuri eficiente de marketing

  • La inceput am crezut ca sunt detalii si ca povesteste cineva din propria experienta in stil paranoia, dar unele sunt chiar plauzibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *