Trucuri pentru reduceri de cheltuieli

In fiecare zi produci insa si cheltuiesti bani. In fiecare zi te lovesti de situatia in care ai nevoie de bani. Din pacate insa de prea multe ori ajungi sa nu ai un echilibru cand vine vorba de ceea ce cheltuiesti si de ceea ce castigi. Asa ca descopera cateva maniere simpliste care sa te ajute sa reduci din cheltuieli:

  1. Nu plati cu cardul. Desi este o maniera usoara care sa te ajute in egala masura iti aduce un mare dezavantaj si asta tine de modul in care platesti si nu iti dai seama de resursa pe care o pierzi. Studiile arata ca tindem sa fim mai zgarciti cand vine vorba de plata cu bani cash.
  2. Tine evidenta a ceea ce ai de platit. Desi se intelege ca multe sunt absolut necesare de-a lungul unei luni de trai vei descoperi ca sunt si cheltuieli pe care pur si simplu le faci fara sa fie nevoie. Pastreaza toate bonurile si la final de luna fa un calcul simplu isi iti vei da seama ca de fapt cheltuiesti fara rost din anumite puncte de vedere.
  3. Tine evidenta concret. Se spune ca nu ar trebui sa te lungesti mai mult decat iti este plapuma astfel ca din ceea ce castigi lunar tine mereu o evidenta intr-o aplicatie smart care sa iti arate cat ar mai trebui sa cheltuiesti si cand esti la final de sac.
  4. Renunta la vacante inopinate. Pentru ca asta iti va da peste cap toate socotelile ideea este sa ai timp sa strangi bani, eventual sa platesti in rate si asta sa te mentina pe o linie de plutire.

In plus, sunt numeroase situatii in care vei gasi aceleasi produse si servicii la preturi mai mici asa ca nu te avanta sa achizitionezi  imediat cine stie de dorinte ale tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *