Uleiul din seminte de canepa si beneficiile pentru organism

Una dintre plantele cele mai vechi cultivate de om, canepa prezinta o sumedenie de beneficii pentru organismul uman atunci cand este intrebuintata responsabil si sub o forma corespunzatoare. Spre exemplu, se remarca prin beneficiile deosebite pe care le prezinta uleiul de canepa obtinut prin presare la rece.

Inainte, acesta era utilizat cu precadere in terapie, insa in prezent reprezinta o modalitate excelenta de a da savoare mancarurilor diverse, respectiv de a aduce un plus de vitalitate organismului uman. Uleiul pe care il utilizam in prezent si pe care il gasim in comert sub diverse nume producatoare este obtinut din semintele plantei Canabis Salvia. Acestea sunt renumite pentru capacitatea de a combate inflamatiile de la nivelul pielii, prezentand totodata un puternic efect tonic, regenerativ, diuretic si laxativ.

Uleiul de canepa si beneficiile sale

Vei intalni in comert o diversitate de optiuni de produse constand in acest tip de ulei. Recomandarea mea este sa te orientezi dupa ulei canepa Elixir, acesta fiind printre produsele de top cand vine vorba despre o asemenea alegere. Se obtine prin presarea la rece a semintelor, insa nu inainte ca acestea sa treaca printr-o verificare minutioasa de impuritati. Temperaturile de presare nu sunt mai mari de 30 grade. Urmeaza decantarea uleiului, pentru ca untdelemnul obtinut sa fie unul bogat in nutrienti.

Ar trebui sa ai in vedere consumul unui produs constand in ulei canepa de la Elixir daca doresti sa asiguri necesarul organismului de Omega 3 si Omega 6 intr-un raport optim. Iti dai seama ca ai nevoie de acesti acizi grasi in organism atunci cand apar dezechilibre in corp. Acestea se transpun in oboseala, precum si intr-o accelerare tot mai evidenta a unor boli ca reumatismul, dar si afectiuni de natura dermatologica sau cardiovasculara.

Prin introducerea uleiului de canepa in alimentatie, te bucuri de proprietati atent pastrate in consistenta lichidului – fier, calciu, potasiu, magneziu, sulf, dar si aminoacizi si complexul de vitamine A, E, si C. Reprezinta de asemenea un aliment protector, avand in continut bogat de acizi grasi nesaturati.

Ce beneficii prezinta uleiul de canepa obtinut prin presarea la rece?

Prin consumul acestui sortiment de ulei stii ca iti aduci contributia la prevenirea problemelor cardiovasculare. Asta se datoreaza continutului bogat de Omega 3. Altfel spus, te asiguri ca iti mentii la un nivel optim sanatatea cardiovasculara, respectiv ca diminuezi din nivelul de fibrogen, precum si din tensiunea arteriala, daca deja iti provoaca probleme. Este indicat consumul acestuia si pentru reducerea trigliceridelor, fiind totodata un element cheie in problemele ce cauzeaza ateroscleroza.

De asemenea, poti avea in vedere consumul de ulei canepa Elixir pentru a stabiliza echilibrul pielii. Te ajuta in acest sens continutul bogat de acizi grasi, motiv pentru care ar trebui sa nu te privezi de acesta. Ai in vedere mentinerea flexibilitatii si a sanatatii celulelor pielii, datorita proprietatilor antifungice, antivirale si antibacteriene ale uleiului de canepa.

Potrivit studiilor clinice, se regasesc in acest ulei acizi grasi esentiali care te pot ajuta sa tratezi o varietate de afectiuni inflamatorii si cronice.

In fine, daca esti de parere ca o schimbare in alimentatie, respectiv inlocuirea frecventa a uleiului clasic cu cel de canepa iti surade, poti comanda produsul de pe uleielixir.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *