Un loc ferit de tehnologie

Te-ai gandit cum ar fi viata fara telefoane si radio, fara conexiune la internet? In zilele noastre acest lucru este o moda si este destul de greu sa stai departe de acestea. Iti usureaza viata si munca si parca nu ai putea sa traiesti fara acestea. Insa in Green Bank din Virginia de Vest, Statele Unite acest lucru este o realitate. Motivul? Zona este folosita de oamenii de stiinta pentru comunicatiile spatiale.

Pentru ca semnalul se necesita a fi unul foarte bun fara sa se perturbe, pentru ca desi oraselul nu are prea multi locuitori accesul acestora la dispozitive ar putea afecta se interzice radioul si telefonul mobil. Acestea se folosesc strict numai de cei autorizati in caz de urgenta. Totusi locuitorii de aici au un oarecare acces la internet insa pe conexiunea de tip dial-up.

Cum ar fi sa traiesti intr-o astfel de zona? Poate ca intr-o oarecare masura este vorba de relaxare, de o viata sanatoasa din toate punctele de vedere asta pentru ca undele electromagnetice afecteaza din punct de vedere medical si exista si hipersensibilitate la acestea ca si boala. In plus exista sanse sa devenim dependenti deci si din punct de vedere psihologic exista o influenta. Tocmai din aceste puncte de vedere locuitorii de aici sunt cei care si-au dorit sa traiasca o astfel de viata caci undeva in anii 2000 acestia s-au mutat in zona avand astfel de referinte.

Nu ar trebui sa fie de mirare ci considerat a fi un refugiu in lumea poate prea moderna. Stupid devine acolo unde internetul, tehnologia acapareaza atat de mult incat se creeaza dependente in acest sens. In America deja sunt centre de dezintoxicare de internet, acolo unde se incearca un revers al situatiei. In special tinerii insa in general mai toata lumea care depinde de e-mail-uri si telefoane mobile pentru job regasesc in astfel de centre viata de altadata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *