Un prieten in nevoie este un prieten adevarat

De cele mai multe ori suntem supusi unor situatii de viata care ne marcheaza si ne fac sa ne simtim mai mici decat suntem, in masura in care nu stim cum sa le facem fata. Dar atunci cand unul din cei mai buni prieteni se confrunta cu o problema care se pare ca ii afecteaza intreaga personalitate este bine sa ii fim alaturi si cum putem face asta, daca nu oferindu-i prietenia noastra constant.

In prima faza trebuie sa ne lasam prietenul sa se obisnuiasca cu situatia in care este si sa faca fata singur emotiilor in propriul sau timp. Emotiile implicate ii pot modifica viata si au tendinta de a veni in valuri mai ales cand este vorba despre un deces, despre o boala sau un divort. Intr-o zi prietenul nostru ar putea face fata cu brio schimbarii, iar in ziua urmatoare ar putea sa treaca in cealalta extrema. Se pune problema controlului emotiilor, dar cu siguranta acestea sunt mai puternice decat gandurile. Este bine sa ne amintim ca nu este vorba desrep noi si ca este vorba despre cel mai bun prieten al nostru care trece printr-o problema dificila. Este bine sa ne asiguram ca se simte suficient de confortabil pentru a-si exprima sentimentele si starile in fata noastra.

Trebuie sa fim un prieten de sprijin si sa ne asiguram ca amicul nostru stie ca suntem aici pentru el, pentru a-l ajuta si pentru a-l sprijini. In timp ce suntem acolo ii putem usura povara, o poate imparti cu noi si in cele din urma ne vom uni relatia de prietenie si mai mult. Nu lasati un prieten sa se impovareze prea mult si este bine sa il ajutam si sa ii spunem ca ne poate suna oricand isi doreste. Acest lucru este important mai ales daca vorbim despre despariti sau despre divorturi. Sprijinul unui amic este cel mai bun in aceste situatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *