Un sfat ciudat insa de ajutor

Carnea de pui; printre cea mai populara in randul alimentelor, mai accesibila decat alte tipuri si preferata si de cei care isi pun problema dietei cand o carne usoara ca si consum este necesara. Sunt varii moduri sa o gatesti insa primul lucru pe care il vei face este desigur sa o speli. Cum un astfel de obicei ai crede ca te ajuta si tine de igiena sfatul specialistilor este exact contrariul.

In primul rand nu ai cum sa stii ce tip de carne cumperi caci nu vei merge cu lupa sau microscopul dupa tine. Insa carnea de pui este frecvent infestata cu microbi, cu salmonella. Ce se intampla cand o vei spala? In ideea de a inlatura poate eventualele pete de pe suprafata sa, cu gandul de a o curata de ceva pete de sange nu faci altceva decat sa imprastii bacteriile in toata bucataria. Este ca si cand ai stranuta racit fiind si desi vei pune mana la gura microbii sar de pana la cativa metri departare.

Un studiu in acest caz demonstreaza ca spalatul unui pui inainte de a fi gatit imprastie picaturi de apa si de bacterii de pana la 3 metri departare. Practic intreaga bucatarie va fi “colonizata” fara sa stii de micobi. Acelasi studiu este partea ce intareste convingerea specialistilor ca puiul va trebui fiert inainte de orice consum si nu spalat.

Practic tot ceea ce ne inconjoara tine de microbi. Ai fi surprinsa si speriat sa afli cati microbi se afla in jurul tau caci nu poti folosi spre exemplu in acest caz un detergent anume pentru igienizare. La toate acestea se adauga io igiena precara a ustensilelor care se combina practic intr-un mix de microbi pe care inevitabil le vei ingera sub o forma sau alta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *