Unghiile pot fi afectate de folosirea ojei?

O femeie cocheta considera ca manichiura este parte din al sau beauty plan de care nu se dezice. Sunt rare clipele cand frumoasele si ingrijitele unghii nu sunt colorate. Si asta nu face decat sa afecteze sanatatea unghiilor. Contrar a ceea ce se crede oja ar putea sa dauneze intr-un mod nu tocmai placut.

  • Oja folosita frecvent nu lasa unghiile sa respire si mai cu seama distruge straturile de cheratina ale unghiilor. Se necesita pauze pentru a evita astfel de probleme, pentru ca unghiile tale sa nu devina  mai fragile ca si pana acum.
  • Acetona este mereu parte din sedintele de manichiura insa ceea ce putine stiu este ca acetona distruge unghia, duce la exfoliere si ca intr-un lant vicios la rupere.
  • Unghiile se ingalbenesc si din cauza ojei. Cel mai adesea se observa asta dupa ce s-a folosit oja rosie. Sfatul specialistilor este asadar de a se folosi o baza menita sa protejeze unghia. Din graba ce caracterizeaza programul unei femei si poate din ideea ca o manichiura complexa este prea scumpa sunt prea putine cele care respecta si acest pas.
  • Cojirea ojei de pe unghii. Un obicei prost care duce la o exfoliere mai accentuata decat clasica situatie in care se gasesc la un moment dat poate mai toate femeile. Stiai ca celulele de pe unghii cresc intr-o anumita directie? Prin cojirea acestora nu faci altceva decat sa contribui la exfoliere si implicit la ruperea unghiilor.

Nu in ultimul rand conteaza ca manichiura sa nu se axeze numai pe culoarea oferita unghiilor ci si pe sanatatea unghiilor. Spre exemplu unghiile se pilesc intr-o singura directie si necesita lustruire de la cuticule la varf. Una peste alta manichiura nu tine doar de culoarea oferita unghiilor ci intr-un domeniu complex tine de sanatatea acestora pas cu pas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *