Vaccinele produse pe piata internationala sunt unele dintre cele mai bune incat acestea sunt realizate in laboratoare de ultima generatie, incat multe dintre ele acopera o mare varietate de boli care pot pune stapanire pe organismul uman in cele mai grave moduri.
Potrivit Ministerului Sanatatii, se lucreaza la un document care va reglementa situatia imunizarilor din Romania, incat numarul doritorilor de a achizitona aceste vaccine este din ce in ce mai mic. Comparativ cu vaccinele din import, cele produse in Romania au un pret mai mai mare si nu sunt produse in numar suficient incat sa ajunga la toata populatia care ar trebui sa beneficieze prin lege de acesta in mod gratuit.
Cu toate ca si vaccinele produse de romani sunt produse in laboratoare speciale, unele dintre acestea pot provoca reactii adverse, pot avea un risc de reaparitie a unor boli grave, sau chiar mortale. Vaccinele produse in tara sunt pentru boli precum tetanos, rujeola, rubeola, oreion sau hepatita B.
De mici copii am facut vaccine, inca de la primele zile de viata am fost injectati cu vaccine pentru imunitate, care au rolul de a ne opri de la imbolnavirea cu diferiti virusi, incat Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda in mod obligatoriu efectuarea a unui numar de sapte vaccine pentru: difterie, tetanos, oreion, poliomielita, rubeola, rujeola si pertusis. Pe langa aceste vaccine, un numar din ce in ce mai mare de persoane apeleaza la vaccinele antigripale, la cele pentru col uterin sau la vaccinul Papanicolau, vaccinul impotriva tuberculozei. Vaccinele de acest tip, desi sunt benefice pentru sanatate, atrag dupa sine scaderea imunitatii, si cresc in acelasi timp riscul de aparitie al unor infectii in organism. Din acest motiv trebuie sa acordam mare atentie in ceea ce priveste tara de origine a vaccinului, data de expirare si efectele secundare ale acestora.