Se spune ca varsta reala nu corespunde mereu cu cea psihologica. Diferenta consta in maturizarea prea devreme a celor care vrand nevrand s-au confruntat cu situatii de asa masura cat sa le aduca o noua perspectiva de viata. Mai mult decat atat ar putea fi un plus in viata ta insa faptul ca elimini bucuria varstei te face sa pierzi poate lucruri marunte dar care iti construiesc o amintire placuta.
Cazurile cele mai des intalnite sunt in randul copiilor care fie fac parte din familii dezorganizate fie separate de nevoi, timp, bani, locatii. Parintii care pleaca peste hotare forteaza oarecum nota caci cei mici ramasi chiar si in grija bunicilor vor trebui sa vada greul vietii si sa invete sa nu depinda de nimeni. Mai grav insa este ca vor concluziona sa nu depinda de dragostea cuiva. Mai tarziu se pot confrunta cu probleme emotionale si de incredere.
Cazurile nu sunt singulare si mai mult decat atat este un fenomen ce incet dar sigur pare sa acapareze mai ales lumea tinerilor, adolescentilor.
Dar luand partea buna sa zicem a lucrurilor o varsta psihologica peste cea reala iti aduce o mai multa siguranta in tine, in decizii, te ajuta sa gandesti cu mult mai matur si atunci poate sa treci peste perioada critica a adolescentei cand nebuniile pot duce la teribilism si la probleme ce depasesc chestiunea de atitudine rebela.
Care este varsta ta psihologica? Un simplu test te poate ajuta si poate surprins ar trebui sa cauti ca si o analiza personala motivele care te-au adus in acest punct. Sa te cunosti mai bine este pana la urma o forma de autoeducare.
Cunoscand varsta ta psihologica poate te vei intelege mai bine, vei cunoaste mult mai profund, vei invata mult mai mult. Incearca!