Viata de singuratic

Se spune ca daca nu te gandesti la avantajele vietii de casatorit atunci sa iti permiti sa faci nebunii, bucurandu-te de ce inseamna libertatea. Dar cum fiecare situatie in parte vine cu avantajele si dezavantajele sale sa fii burlac este egal cu o viata alimentara nesanatoasa. Sau cel putin asta spun cercetatorii. Un studiu recent realizat scoate la iveala faptul ca persoanele singure sunt predispuse la izolare sociala si duc o viata dezechilibrata in ceea ce priveste modul de alimentatie.

Axandu-se in special pe modul in care o persoana adulta isi petrece timpul exista o stransa legatura intre prietenie, viata sociala si alimentatie. Statutul matrimonial al celor trecuti de floarea varstei influenteaza foarte mult ritmul, stilul alimentar. Si in mod concret se pare ca persoanele care au depasit pragul de 50 de ani insa care sunt singure au mancat de 2,3 ori mai putine legume, ceea ce in mod normal se indica pentru o viata sanatoasa.

Ce rezulta. Este clar cat de important este sa se pastreze un ritm de viata sanatos. Putem da vina pe singuratate, pe neimplinire dar cert este ca in cuplu viata capata alt sens si exista acea tendinta de a sprijini pe cel de langa tine, de unde si o atentie pentru alimentatie si implicit pentru sanatate. Incepand cu pragul de 40 de ani apar si probleme de sanatate si nu este exclus ca dintr-o nefericre a vietii sa se piarda partenenrul. Cu sau fara voia unuia sau a altuia rezultatele sunt aceleasi.

Avand in vedere astfel de date cercetatorii au ajung  si la concluzia ca singuratatea este la fel de nociva ca un viciu, la fel de daunatoare ca si o boala fizica. Intr-o nota comparativa facuta se pare ca se aseamana cu a fuma cate 15 tigari pe zi, a fi fumator inrait.

 

 

2 thoughts on “Viata de singuratic

  • Eu nu sunt intr-o relatie, deci ma pot considera celibatar. Am 22 de ani si acum cateva saptamani mi-am schimbat regimul alimentar, am inceput sa merg la inot, si ma gandesc in continuare cum sa-mi planific viata. Prin ce am citit eu mai sus, am inteles ca nu e sanatos sa nu fii intr-o viata de cuplu, ceea ce e total fals. Poti trai sanatos cu gandire pozitiva si sa fii motivat sa fii fericit. Am cupluri care nu se inteleg bine si sufera mai tare decat toti anii mei de singuratate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *