Viciul delicios- de ce ne place ciocolata

De la mic la mare toata lumea prefera ciocolata. Un desert pe care nu l-ai refuza niciodata si nu este de mirare ca iti poate da dependenta. Cu atat de multe sortimente chiar si pentru cei care sunt la dieta ciocolata este prea greu de refuzat. Insa te-ai intrebat de ce iti place ciocolata? Gustul dulce, gustul divin de combinatii de ciocolata, care este explicatia?

Explicatia in ceea ce priveste partea de cercetare si studiu stiintific aduce in prim plan efectul ciocolatei asupra consumatorului. Pupilele se dilata si creierul percepe acest lucru ca o placere, o satisfactie la cote inalte, cu dorinta. In momentul in care consumi ciocolata se elibereaza dopamina, ceea ce mareste pupilele. Se spune ca cel care consuma droguri are nu numai o privire pierduta insa si pupilele dilatate, ceea ce  tradeaza foarte rapid starea in care se afla. Cand vine vorba de ciocolata lucrurile sunt exact la fel.

Desi pe departe de a fi un drog studiul facut in ideea de a dezvalui de ce ne place ciocolata atat de mult a scos la lumina faptul ca ceea ce se petrece in creierul nostru se asociaza cu dorinta. E ca si cand intre ciocolata si apa se alege prima varianta caci invinge nevoia pana la urma.

Deci zaharul eliberat din ciocolata aduce pentru creier o placere care claseaza ciocolata la un nivel inalt. Poate insa deveni si un viciu? Desigur ca ciocolata ingrasa fara doar si poate si din acest motiv poate deveni o placere insa vinovata. Insa alternativa pentru cei  in acest caz este acel tip cu o cantitate mai mare de cacao, acea ciocolata neagra si amara.

Explicatiile stiintifice sunt de natura sa dezvalui reactiile organismului la consumul de ciocolata insa dincolo de asta este cert ca rar vei gasi pe cinva care sa admita ca ciocolata nu este printre acele tipuri de dulciuri si deserturi pe care sa si le doreasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *