Vrei sa-ti cumperi un calculator la mana a doua?

Tindem sa avem o preconceptie despre produsele second hand, mai ales cand vine vorba despre calculatoare sau componentele acestora, gandindu-ne ca nu se pot ridica la anumite asteptari. De cate ori nu s-a intamplat, insa, sa auzim pe cineva (sau chiar sa fim noi acea persoana) care a cumparat un tricou de la un magazin tip second hand si, nu numai ca am dat mai putini bani pe el, dar a rezistat si mai mult decat un tricou dintr-un magazin din mall? Cam acelasi principiu se aplica si aici, deoarece computerele “la mana a doua” sunt ingrijite – la urma urmei, n-ar cumpara nimeni de la un magazin care vinde produse care se vor strica in doua zile, nu? O investitie intr-un calculator second hand este una buna, deoarece acestea functioneaza foarte bine si nici nu trebuie sa dai atatia bani cat ai da pe un calculator nou. De asemenea, chiar daca este second hand, multe magazine ofera o garantie de un an de zile pentru acestea; drept urmare, foarte multi romani apeleaza la aceasta metoda.

Computerele la mana a doua pot fi folosite de oricare persoana. Daca sunteti nou in domeniul IT, un calculator second hand este si mai potrivit, deoarece au fost deja rulate si nu aveti cum sa le stricati, deoarece a fost deja folosit intr-un mediu de lucru corect. Cand va orientati dupa buget, trebuie sa tineti minte, totusi, ca un calculator foarte ieftin s-ar putea sa nu dea acelasi randament ca unul care costa cu vreo 50-100 de lei in plus. Daca aveti de gand sa il folositi zilnic, sa jucati jocuri, sa utilizati diferite programe pe el etc este recomandat un computer cat de cat mediu spre puternic, chiar daca pretul va creste putin. Pe de alta parte, daca nu doriti decat sa folositi programele necesare, mai simple atunci puteti cumpara un calculator mai ieftin. Uneori, e mai bine sa mai astepti putin si sa iei ceva mai bun, decat sa te grabesti si sa te trezesti ca nu esti complet multumit.

Analizati bine oferta inainte de a-l achizitiona. Daca nu doriti sa va deplasati pana la un magazin, puteti sa cautati pe Google ce anume va intereseaza mai exact, gen “Calculatoare Second Hand cu i3“. Pe multe situri produsele au note si/sau recenzii, asa ca va puteti da seama cam unde se situeaza calculatorul pe care doriti sa-l cumparati. Siturile au si numere de telefon, deci, daca aveti intrebari suplimentare, folositi-l cu incredere. Firmele nu au interesul sa “dea teapa”, dupa cum am crede, deoarece un client nemultumit va duce vorba mai departe – si cu totii stim ca zece opinii bune sunt sterse cu buretele, daca apare una negativa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *